fbpx

Cactus Carina

Yoga-retreat in Malaga

Mijn magische yogareis in Malaga

Yogaretreat

Ik kan het nog steeds nauwelijks geloven, maar anderhalf jaar geleden mocht ik een yogareis uitzoeken via BookYogaRetreat.com. 

Al jaren droomde ik ervan om een soloreis te maken, dus deze mogelijkheid greep ik dan ook met beide handen aan. 

Na lang wikken en wegen koos ik voor een 6-daagse yogaretreat in het prachtige Malaga bij NL Yogareizen (inclusief avondmaaltijden verzorgd door een sterrenkok).

Cactus Carina Yogaretreat yogamat

Het bleek een bijzondere, haast onbeschrijflijke reis te worden. Vandaag wil ik mijn ervaringen met jullie delen, van het moment dat ik in Malaga landde tot het moment dat ik weer terugkwam, verfrist en verrijkt door mijn reis.

Malaga

Voorafgaand aan de 6-daagse yogaretreat in de bergen van Malaga, breng ik een dag door in een hotel in het hart van de stad Malaga. Het is een dag van ontspanning en vrijheid, waarin ik geniet van de stad op mijn eigen tempo.
 
Ik dwaal door de straten, voel de warme zon op mijn huid en maak gebruik van de hop-on-hop-off bus, die me in slechts anderhalf uur langs alle hoogtepunten van de stad voert. Er zijn geen verplichtingen en ik heb alle tijd van de wereld. 
 
Het hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld het genieten van heerlijke tapaslunch op een terras, helemaal in mijn eentje. Na de nodige kilometers slenteren door de stad, dip ik in het zwembad bovenop het dak van het hotel en geniet ik van ‘niets doen’ op de ligbedden. ‘s Avonds maak ik een ontspannen rit langs de boulevard aan het strand op een elektrische step, terwijl ik getuige ben van een betoverende zonsondergang. Het is werkelijk een perfecte manier om mijn solo-reis naar Malaga te beginnen.
Cactus Carina yogaretreat yogamat
Cactus Carina Malaga centrum
Cactus Carina Malaga strand

Welkom op het retreat

De volgende dag brengt een taxi me vanuit het centrum naar het vliegveld waar Nick van NL Yogareizen ons om 11.00 uur opwacht met water en fruit. De groep van 11 personen maakt kennis met elkaar en vervolgens worden we een uur later door een busje afgezet bij de villa in de bergen waar het retreat deze week plaatsvindt. Mijn mond valt open van verwondering door het uitzicht rondom de villa en het rustgevende geluid van de natuur. Laura leidt ons rond door de villa en wijst ons de weg naar onze kamers. Ik kan wel huilen van geluk. De rust die er heerst komt letterlijk binnen en geeft een instant gevoel van ontspanning. Iedereen neemt even de tijd om te settelen in de kamer en om 13.00 uur wordt de zeer smakelijke lunch geserveerd in de geweldige ruimte op het balkon. Ik weet niet waar ik moet kijken, want waar je ook kijkt, word ik overweldigd door het adembenemende uitzicht.

Cactus Carina Malaga uitzicht

Na de lunch maken we uitgebreid kennis met de groep door ons voor te stellen en te delen wat ons hier heeft gebracht. Met verschillende mensen en diverse verhalen voelen we meteen een warme verbondenheid. Daarna trekken we onze bikini’s aan en brengen we de middag door aan het zwembad. De gesprekken zetten zich voort aan de rand van het zwembad, en het is duidelijk dat de toon is gezet voor een buitengewone week. Om 17.30 uur begint de eerste yogales, die bijzonder goed bevalt. Na de les staat ons een heerlijk diner te wachten. We nemen uitgebreid de tijd om te ontspannen en vervolgens sluiten we de dag om 21.00 uur af met een avondmeditatie. Met vlinders in mijn buik trek ik me ‘s avonds terug naar mijn kamer. Wat een fantastische beslissing was het om voor dit retreat te kiezen. 

De villa

Ongekend.. ongekend.. bekijk de foto’s, die spreken voor zich..

Cactus Carina Malaga retreat kamer
Cactus Carina Malaga retreat kamer
Cactus Carina retreat Malaga huiskamer
Cactus Carina retreat Malaga huiskamer
Cactus Carina retreat Malaga keuken
Cactus Carina retreat Malaga huiskamer
Cactus Carina retreat Malaga balkon
Cactus Carina retreat Malaga uitzicht
Cactus Carina retreat Malaga uitzicht
Cactus Carina retreat Malaga uitzicht
Cactus Carina retreat Malaga uitzicht
Cactus Carina retreat Malaga uitzicht

De volgende dagen starten we de dag in stilte. Vanaf 8.00 uur staat er koffie, thee en fruit klaar en genieten we in stilte van de zonsopkomst tussen 8.00-8.30 uur. Om 8.30 uur begint de yogales en aansluitend staat het ontbijt klaar om 9.30 uur. We nemen er uitgebreid de tijd voor en blijven vaak nog even hangen op het balkon. Er is vrije tijd tot 13.30 uur, dan staat de lunch klaar. Ook de middag bestaat uit vrije tijd tot 17.30 uur. De yogales begint dan. Deze avondsessies duren ongeveer 1,5 uur. Gevolgd door het diner en avondmeditatie. Gedurende de dag kunnen er massages geboekt worden in de vrije tijd. Er kan gewandeld worden of gerelaxt. Alles mag en kan. Maar voornamelijk luieren we rondom de villa. We duiken in boeken en we kletsen veel met elkaar. Het lijkt of we elkaar al jaren kennen. Lief en leed wordt gedeeld, waarbij de emoties flink oplopen, maar worden afgewisseld met luid gelach en gekkigheid. Een perfecte combinatie om onze zorgen even te vergeten, onszelf te (laten) verwennen en volledig in de watten te worden gelegd.

Voeding

Op het gebied van voeding kwamen we deze week absoluut niets tekort. De maaltijden waren volledig vegetarisch (zelfs geen vis!), biologisch, vers en rijk aan groenten. Tijdens het ontbijt en de lunch konden we in buffetvorm onze borden vullen en waar we maar wilden, konden we van onze maaltijden genieten. Of het nu op bankjes, stoelen, knusse zitjes, terrasjes, ligbedden of binnen of buiten aan tafel was, er was altijd een plek om te zitten. Heerlijk in de zon, genietend van het mooie uitzicht. 
Als je op zoek was naar rust en ruimte, kon je jezelf afzonderen of je even terugtrekken. En als je zin had in gezelligheid, diepgaande gesprekken of gewoon wat luchtigheid in goed gezelschap, dan was dat ook altijd mogelijk. ‘s Avonds werden we verwend met maaltijden bereid door een sterrenkok. Op een avond namen we deel aan een kookworkshop onder zijn begeleiding, gevolgd door de kans om onze zelfbereide gerechten te proeven. Daarnaast werd er een Spaanse paella-avond georganiseerd, volledig verzorgd door een Spaanse dame die in de keuken van de villa de meest verrukkelijke geuren toverde.

Cactus Carina Yogaretreat Food
Cactus Carina Yogaretreat Food
Cactus Carina Yogaretreat Food
Cactus Carina Yogaretreat Food
Cactus Carina Yogaretreat Food
Cactus Carina Yogaretreat Food
Cactus Carina Yogaretreat Food

Yoga

Het hart van deze retreat was ongetwijfeld de yoga, en dit aspect baarde me aanvankelijk enige zorgen, omdat ik niet bepaald de meest lenige persoon ben. Gelukkig kon ik bij de inschrijving voor de retreat duidelijk aangeven dat ik een beginner ben. Mijn idee over yogalessen was vooral gericht op ingewikkelde houdingen en poses waar ik aan moest voldoen en ik vreesde pijn vanwege mijn beperkte spierflexibiliteit. Ik had geen idee van meridianen en energiebanen die ruimte creëerden en emotionele blokkades oplosten, en hoeveel er tijdens de yoga los kan komen. Het was verhelderend om te ontdekken dat ik helemaal niet diep hoefde te gaan en geen pijn hoefde te lijden. In yoga werkt iedereen op zijn of haar eigen niveau, soms tegen weerstand aan, altijd met vertrouwen. 

 

De yogalessen werden geleid door een ervaren instructeur die niet alleen onze fysieke houdingen verbeterde, maar ook diepgaande inzichten deelde over de filosofie van yoga en mindfulness. Laura leerde me te ‘landen in je lichaam’, dat er geen goed- of fout is in yoga en dat luisteren naar je eigen lichaam soms best uitdagend kan zijn.

Elke dag begonnen we rond 8.00 uur in stilte, met de opkomende zon, fruit en koffie/thee. Om 8.30 uur begon de yogales, met de deuren wijd open, een schitterend uitzicht op de bergen en de ochtendzon die onze gezichten verwarmde. We begonnen met een uitgebreide grondingsoefening om onze geest te kalmeren en ons voor te bereiden op de dag, gevolgd door verkwikkende yogaoefeningen en een ontspannende afsluiting. Vaak zetten we een intentie voor de dag of trokken we een inspiratiekaart. Het was heerlijk om de dag op deze manier te beginnen.

De avondyogales om 17.30 uur duurde meer dan anderhalf uur, en deze vond plaats op het moment dat de hitte van de dag begon af te nemen. Het was puur genieten. Aan het einde van de dag hadden we de avondmeditatie rond 21.00 uur, waarbij vaak emotionele momenten werden ervaren. Daarna konden we vrijblijvend bij elkaar komen en napraten, wat we dan ook dagelijks deden, soms tot in de late (of vroege!) uurtjes.

Vrije tijd

Het dagprogramma bood ruimschoots gelegenheid voor vrije tijd. Deze vrije blokken konden op verschillende manieren worden ingevuld, zoals met vooraf geboekte massages, wandelingen, paardrijden of zwemmen. Velen kozen er echter voor om te ontspannen, te lezen of gewoon te luieren bij het zwembad. Dit laatste werd bijzonder vaak gedaan, en langs de rand van het zwembad werden talloze diepgaande gesprekken gevoerd. Op deze manier ontstond er een sterke band binnen de groep, waardoor we elkaar goed leerden kennen en eigenlijk nooit uitgepraat raakten.

Cactus Carina Yogaretreat Zwembad

Wandeling

Op vrijdagmiddag stond er een georganiseerde wandeling op het programma. Nick leidde ons op een tocht van 2,5 uur richting een Stupa en een boeddhistisch centrum. Het was een prachtige route door de bergen, waarbij we onze hartslag flink lieten stijgen tijdens het klimmen. De taxi stond ons op te wachten om ons weer terug te brengen naar de villa. Enkele fanatiekelingen kozen ervoor om de route ook weer terug te wandelen. Dankbaar voor de mooie gesprekken onderweg en fijn om even lekker actief bezig te zijn en flink te zweten! 

Cactus Carina Yogaretreat wandeling
Cactus Carina Yogaretreat wandeling
Cactus Carina Yogaretreat wandeling

Afscheid, terugblik en dankbaarheid

De laatste dag van de retreat brak aan, en hoewel het moeilijk was om afscheid te nemen van de geweldige mensen die ik had ontmoet, voelde ik me diep dankbaar voor deze ervaring. De retreat had me niet alleen fysiek sterker gemaakt, maar had me ook innerlijke rust en een gevoel van balans gebracht.

Terugkijkend op mijn 6-daagse yogaretreat in Malaga, kan ik eerlijk zeggen dat het een van de meest transformerende ervaringen van mijn leven was. Ik ben BookYogaRetreat.com eeuwig dankbaar voor deze geweldige prijs en NL Yogareizen voor het organiseren van zo’n onvergetelijke reis.

Yoga heeft nu een speciale plaats in mijn hart, en ik ben vastbesloten om deze praktijk voort te zetten in mijn dagelijks leven. Ik heb geleerd dat yoga niet alleen draait om flexibiliteit en fysieke kracht, maar ook om innerlijke groei en welzijn.

Dus, aan iedereen die droomt van een ontspannende en verrijkende reis, raad ik ten zeerste aan om een yogaretreat te overwegen. Het kan je leven veranderen op manieren die je je nooit had kunnen voorstellen.

Namaste,

Carina

Cactus Carina Yogaretreat Groep
Cactus Carina Yogaretreat Groep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *