fbpx

Cactus Carina

Mijn ervaring met een ooglidcorrectie: veelgestelde vragen beantwoord

Mijn ervaring met een ooglidcorrectie: veelgestelde vragen beantwoord

Een ooglidcorrectie kan een levensveranderende ingreep zijn, en ik begrijp dat er veel vragen en twijfels kunnen zijn voordat je de stap neemt. Als iemand die onlangs een ooglidcorrectie heeft ondergaan, wil ik graag mijn ervaring delen.
Naarmate ik mijn beslissing nam en het gehele proces doorliep, kreeg ik veel vragen van mensen in mijn omgeving en via mijn social media kanalen. Daarom leek het mij waardevol om deze vragen te beantwoorden en mijn persoonlijke inzichten te delen. In deze blog zal ik ingaan op waarom ik zo lang heb gewacht, waar ik het heb laten doen, de kosten, het resultaat, vergoeding, het bepalen van de hoeveelheid huid die wordt weggehaald, de keuze tussen klinieken en arts, de impact op mijn dagelijks leven, de hersteltijd, de pijn en wanneer ik weer kon werken. Lees verder voor meer informatie over mijn ooglidcorrectie-ervaring.

Cactus Carina Ooglidcorrectie vordering
 1. Waarom heb je zo lang gewacht om de ooglidcorrectie te doen?
  Na twee jaar van twijfels en aarzeling heb ik eindelijk de stap gezet voor een ooglidcorrectie. Hoewel ik aanvankelijk dacht dat dit alleen iets was voor oude(re) vrouwen, zag ik steeds meer jonge vrouwen in mijn omgeving dezelfde ingreep ondergaan. De positieve ervaringen van anderen gaven me het vertrouwen dat het een haalbare en niet-leeftijdsgebonden optie was. De angst voor de ingreep en de kosten weerhielden me ook, maar na lang wikken en wegen vond ik dat ik het verdiende en besloot ik ervoor te gaan. Mijn persoonlijke motivatie was simpel: ik vond het niet mooi en wilde graag een verandering.
 2. Hoe heb je de keuze voor welke kliniek en welke arts gemaakt?
  Ik heb zonder twijfel gekozen voor de Marina Clinic in Volendam. Als Volendammer weet ik dat kwaliteit hier hoog in het vaandel staat. Veel mensen uit mijn omgeving hebben hier hun ooglidcorrectie laten uitvoeren, en Dr. Robin Snijders, de cosmetisch arts, heeft een uitstekende reputatie. Zijn expertise in cosmetische ingrepen gaf me het vertrouwen dat ik in goede handen was.
 3. Wat waren de kosten?
  Aangezien ik geen medische indicatie had en geen verwijzing van de huisarts, werd de ooglidcorrectie niet vergoed door mijn verzekeraar. Ik koos voor privézorg en betaalde €25,- voor het consult en €750,- voor de ingreep.
 4. Hoe wordt bepaald hoeveel huid er weggehaald wordt?
  Tijdens het consult werd er een vragenlijst doorgenomen over mijn algemene gezondheid en wensen. De arts mat met een soort pincet het huidoverschot op. Op basis van deze meting werd besproken of een ingreep nodig was.
 5. Hoor je het snijden of knippen aan de oogleden?
  Tijdens de ingreep, waarbij overtollige huid werd weggesneden, heb ik niets gehoord. Zelfs in de stille kamer was het geluid minimaal. Ik weet dat een vriendin van me haar huid heeft laten knippen en zij vroeg of de radio aan kon om het geluid iets te verzachten.
 6. Deed het pijn?
  Ik kan volmondig zeggen dat het geen pijn deed. De verdovingsprikjes waren vervelend, maar dat duurde slechts enkele seconden. Ik voelde tijdens de ingreep zelf helemaal niets. Zelfs in het herstelproces heb ik geen enkele pijn ervaren.
 7. Hoe lang duurt het herstel?
  Het herstelproces verschilt per persoon. In mijn geval verliep het zeer voorspoedig.
  Ik koelde de eerste twee dagen elk uur gedurende 20 minuten met diepvrieserwten en bleef de volgende drie dagen regelmatig liggen om te koelen. Ik nam vier dagen vrij en deed vrijwel niets. Ik deed het heel rustig aan, zonder te bukken, tillen of zware activiteiten te verrichten. Ook liet ik de hond niet uit, om bukken met zakjes te voorkomen. Zelfs het vullen en legen van de wasmachine liet ik achterwege.
  Ik begon twee weken voor de ingreep met Traumeel tabletten, driemaal daags, en op de dag van de ingreep nam ik elk uur een tablet. In de dagen daarna weer driemaal daags. Ik had geen last van zwelling, roodheid, blauwe plekken, jeuk of irritatie.
  Na een week werden de hechtingen verwijderd, wat veel opluchting gaf. Ik maakte me even zorgen over het verschil in grootte van mijn ogen, maar na twee weken was alles weer in balans.
 8. Welke beperkingen zijn er qua inspanning/sporten?
  Het hangt af van de soort sport en de intensiteit ervan, maar over het algemeen wordt geadviseerd om twee weken rust te houden. Na vier dagen ben ik rustig gaan wandelen.
 9. Wanneer kon je weer aan het werk?
  Aangezien ik zittend werk heb, kon ik na mijn vier vrije dagen weer aan het werk. Mijn zicht was nog een week wat wazig en de hechtingen en pleisters zaten er nog, dus het was eigenlijk nog vrij lastig om beeldschermwerk te doen. Toen de hechtingen na een week verwijderd waren, waren alle klachten verdwenen.
 10. Is het mee- of tegengevallen?
  De ingreep is me 100% meegevallen, en achteraf gezien was het de twee jaar twijfelen niet waard. Ik had het meteen moeten doen!
 11. Is het resultaat blijvend?
  Nee, er is geen garantie op blijvend resultaat. Elke huid reageert anders op veroudering, dus het is afwachten hoe lang het resultaat zichtbaar blijft.

Ooglidcorrectie: een weloverwogen beslissing

Een ooglidcorrectie is een persoonlijke beslissing en kan soms moeilijk zijn. Ik hoop dat mijn antwoorden op deze veelgestelde vragen je kunnen helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing en een beter begrip kunnen geven van het proces. Onthoud altijd dat dit mijn persoonlijke ervaring is en het belangrijk is om een professionele medische mening te zoeken voordat je een beslissing neemt over een ooglidcorrectie.

Cactus Carina Ooglidcorrectie resultaat
2,5 week na de ingreep voor het eerst weer make-up op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *