fbpx

Cactus Carina

Dit zijn mijn favoriete luisterboeken op Storytel

Wanneer je mij al een tijdje volgt (of mijn blog hebt gelezen over hoe ik 37 kilo ben afgevallen ) weet je; mijn succesverhaal heb ik grotendeels te danken aan de vele podcasts die ik luister. Wandelen of hardlopen met een fijn verhaal in m’n oren heeft mijn vele kilometers opgeleverd.  Podcasts zijn helemaal mijn ding, maar nu heb ik iets nieuws ontdekt waardoor ik mijn kilometers blijf maken! Luisterboeken! In deze blog lees je alles over de app Storytel en ontvang je mijn luistertips.

Waarom ben ik fan van podcasts en luisterboeken?

Ken je nog het rustgevende gevoel van vroeger als iemand je voorlas uit een boek? Dit gevoel vond ik altijd heerlijk. Je bent gefocust op een verhaal en leeft er helemaal in op, terwijl je er zelf niets voor hoeft te doen. Je gaat liggen, sluit je ogen en je wordt voorgelezen. Tegenwoordig vind ik het fijn om tijdens het wandelen of hardlopen naar verhalen te luisteren. Ik ben dan zó benieuwd hoe iets afloopt, dat ik niet eens meer in de gaten heb hoeveel kilometer ik nou eigenlijk aan het lopen ben. Bovendien motiveert het me om de volgende dag wéér te gaan, om zo verder te luisteren naar het spannende of interessante verhaal. Ik deel deze übertip dan ook vaak op mijn social media kanalen, waarop ik vervolgens veel vragen krijg over waar ik dan naar luister, en hoe- en wanneer ik dat dan doe. Mijn podcast-tips heb ik verzameld in deze blog. Het waren voornamelijk podcasts waar ik al mijn kilometers mee heb verslonden, maar tegenwoordig luister ik naar boeken! Ideaal! Ik hou van boeken en ben al snel geneigd om boeken die uitkomen direct aan te schaffen, om ze vervolgens te laten verstoffen in mijn boekenkast. Ieder jaar neem ik mezelf weer voor om meer te gaan lezen, maar de tijd haalt me steeds weer in. Daarom is deze oplossing zó geschikt voor mij, maar misschien ook wel voor jou!  

Wat is Storytel?

In de Storytel app vind je 60.000 luisterboeken. Ook vind je er ook veel e-books. De boeken kun je altijd en overal luisteren via telefoon of tablet. Het handige is dat je ook zonder internetverbinding nog je boek kan luisteren. Binnen de app kun je het boek downloaden zodat je het vervolgens overal wanneer je wilt offline kunt beluisteren. Handig voor tijdens het hardlopen, voor onderweg of in situaties waarin je even geen verbinding hebt zoals bijvoorbeeld het vliegtuig.

Wat staat er momenteel op mijn luisterboekenlijst?

In willekeurige volgorde zijn de de boeken die ik de komende tijd wil beluisteren tijdens mijn wandelingen:

 1. -Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt: Rust vinden in een drukke wereld
 2. -Licht leven: Een weg naar geluk 
 3. -Elementaire gewoontes (Kleine veranderingen, groot resultaat)
 4. -Slaap: Nieuwe wetenschappelijke inzichten over slapen en dromen
 5. -One Day Methode: Voeg tijd toe aan je dag en leef maximaal
 6. -Tijdwinst: Elke dag om 15.00 uur klaar: Van druk naar productief en meer rust
 7. -Mag ik even mijn aandacht: Gezond egoïsme in een wereld die continu om aandacht vraagt
 8. -De edele kunst van not giving a fuck
 9. -Miracle Morning: 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 08.00 uur
 10. -Niet morgen, maar nu
 11. -Dear Good Morning: De succesformule om wél iedere dag fit en energiek op te staan
 12. -De kracht van het NU: Gids voor een bewust en gelukkig leven

 

Storytel 30 dagen gratis uitproberen

Ben jij ook fan van luisterboeken? Of wil je kijken of dit bij je past? Als volger of lezer van mijn blog mag ik je 30 dagen gratis luisteren via Storytel aanbieden. Je maakt super gemakkelijk een account aan en je zit nergens aan vast. Elk moment kun je het abonnement opzeggen of weer aanzetten, alles is gericht op je eigen keuzes. Gebruik deze link voor de gratis 30-daagse trial! Meer informatie vind je op de Storytel website.

Disclaimer: Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Storytel. Ook staat er een affiliate link in het artikel.