fbpx

Cactus Carina

De 10 geboden van een gezonde leefstijl

Klaar om je in te zetten voor een gezondere levensstijl en je elke dag beter te voelen? Het hoeft geen droom te zijn. Met deze 10 geboden kun je de resultaten zien, voelen en ervan profiteren. Jij bent de moeite waard!

1. Gij zult meer water drinken

Voel je je wel eens mistig in je hoofd en heb je een vermoeid brein? Dan kan dit een teken zijn van regelmatige uitdroging. Gehydrateerd blijven helpt je lichaam energie te geven, het te ontdoen van gifstoffen en je lichaam op zijn best te laten werken. Drink de hele dag veel water om het energieniveau op peil te houden.

2. Gij zult deelnemen aan consistente oefeningen

Ongeacht eventuele doelstellingen voor gewichtsverlies, lichaamsbeweging moet een consistent onderdeel zijn van je gezonde levensstijl. Het houdt ziekte op afstand, verbetert je humeur, verhoogt de productiviteit en nog veel meer. Je zult versteld staan ​​hoeveel gezonder je je voelt als je regelmatig sport.

3. Gij zult onthouden dat voedsel brandstof is

Het kiezen van volledig, natuurlijk, schoon voedsel boven bewerkte rommel stelt je lichaam in staat om op zijn best te presteren. Behandel je lichaam als het luxe voertuig dat het is, en kies waar mogelijk voor premium brandstof! 

4. Gij zult de tijd nemen om te ademen

Het is absoluut de moeite waard om tijd vrij te maken om te mediteren. Het is ook aangetoond dat meditatie slapeloosheid met 42 procent vermindert. Drie keer diep ademhalen als je je zorgen maakt of gestrest bent, kan je helpen om losser te worden en je lichter te voelen. Probeer het nu – het werkt!

 5. Gij zult meer lachen

Lachen helpt om het stressniveau laag en positieve gevoelens hoog te houden. Het zal je wellicht verbazen dat onderzoeken hebben aangetoond dat volwassenen met gevoel voor humor degenen die dat niet hebben, overleven. Als dingen moeilijk aanvoelen, bekijk dan een grappige video, lees je favoriete artikel of bel een vriend of familielid die je altijd aan het lachen maakt. Elke lach ondersteunt je gezonde, gelukkige doelen.

6. Gij zult niet hele voedselgroepen elimineren

Alleen eiwitten? Alle koolhydraten? Enkel koekjes? Te weinig (of te veel) van iets is slecht nieuws. Ons lichaam heeft een uitgebalanceerd dieet nodig om te overleven en optimaal te kunnen functioneren. Jezelf bepaalde voedselgroepen onthouden, lijkt wellicht een snelle oplossing voor een korte tijd, maar het is gewoon niet houdbaar en het ondersteunt geen evenwichtig en gezond leven.

7. Gij zult frisse lucht tot u nemen

Als je je binnenshuis vast zit, voel je je leeg en losgekoppeld. Stap weg van je werk, ga naar buiten voor frisse lucht en zonnestralen en maak een wandeling tijdens je pauze. Je zult met een frisse blik en veel meer energie terugkeren naar waar je mee bezig was. Dit geldt ook voor het weekend!

8. Gij zult streven naar 80/20

Af en toe genieten is essentieel voor een evenwichtig en gezond leven en daarom is het volgen van het 80/20-principe een geweldige techniek. De verdeling is eenvoudig: 80 procent van de tijd concentreer je je op het eten van schone voeding die goed voor je is en 20 procent van de tijd heb je de vrijheid om te genieten wat je wilt. Zo kun je absoluut los gaan op een maaltijd buiten de deur of een verfrissende cocktail, maar niet elke dag.

9. Gij zult naar uw lichaam luisteren

Consequent gezonde mensen helpen hun lichaam met hen te werken in plaats van tegen hen. Het kan moeilijk zijn als er stapels leuke plannen in het verschiet liggen, maar als je lijf schreeuwt, is het essentieel om een ​​pauze voor jezelf te nemen. Als je dit bewustzijn eenmaal hebt gevonden, zul je versteld staan ​​van hoeveel je lichaam te vertellen heeft.

10. Gij zult bijtijds naar bed gaan

Niet genoeg slaap krijgen kan leiden tot een hele reeks gevolgen, van hogere bloeddruk tot geheugenverlies. Zorg ervoor dat je elke nacht ten minste zeven uur slaap krijgt om je alert en energiek te houden om de dag aan te gaan. 

Plannen maar!

Vind je het een overweldigend idee om deze 10 geboden in te voeren in je dagelijkse routine? Gebruik dan de Cactus Carina Healthplanner! Maak het jezelf eenvoudiger om in je (waarschijnlijk al drukke) leven tijd te maken voor de zaken die jouw gezonde leefstijl ten goede komen.