fbpx

Cactus Carina

Anti-Dieetdag: Zó moet het niet

6 Mei; Anti-Dieetdag. Jij dacht waarschijnlijk direct: Alle teugels laten vieren, ik mag los gaan vandaag! Niets is minder waar. (Vr)eet je jezelf vooral niet overvol op deze Anti-Dieetdag, want daar is deze dag júist niet voor bedoeld!

Cactus Carina Anti-Dieetdag

Waarom Anti-Dieetdag?

Op 6 mei is het Internationale Anti-Dieetdag. Je zou misschien wat joligheid verwachten bij zo’n titel, maar van joligheid is totaal geen sprake als je de betekenis achter Anti-Dieetdag kent. Deze dag werd ingesteld in 1992 na de zelfmoord van een meisje van 15 jaar oud. Zij kon er niet meer tegen dat ze zo dik was. Ook geldt de dag als herdenkingsdag voor alle mensen die overleden zijn of blijvend letsel opgelopen hebben als gevolg van het slankheidsideaal.

Obsessie

Het is de bedoeling dat er juist wordt stilgestaan bij de plaats die gewicht en de obsessie om dun te zijn tegenwoordig inneemt, door op deze dag juist niet aan diëten en afvallen te denken, maar aan lekker en gezond eten, fijn bewegen en overall lekker in je vel zitten. 

Gezonde leefstijl

Probeer je niet te focussen op een dieet, maar op een gezonde leefstijl. Door je bewust te worden van wat er in jouw leven mag veranderen (en waarom!) leer je jouw sterktes en zwaktes kennen. Neem jouw eet- en leefgewoontes eens onder de loep, en kijk eens met andere ogen naar hoe jij omgaat met eten. Probeer jouw mentaliteit op dit gebied eens aan te pakken. Verander jouw gedrag door slechte gewoontes te doorbreken en gewoontes te creëren die jouw gezondheid juist ondersteunen. Met kleine stapjes naar jouw doel bouw je jouw gewoontes op. Streef zo naar een duurzame manier van afvallen, zonder dieet. 

Blijf bij jezelf

En blijf dicht bij jezelf. Als de manier waarop je wilt afvallen niet past bij jouw voedings- en leefstijlgewoontes, dan zul je jouw nieuwe manier van eten en leven vast niet lang volhouden. 

Steuntje in de rug

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken bij het verbeteren van de voedings- & bewegingspatronen? De Cactus Carina Healthplanner zal je helpen om gezonde gewoonten te ontwikkelen, die gemakkelijk in je dagelijks leven toepasbaar- en vooral goed vol te houden zijn!

 

A goal without a plan is just a wish