fbpx

Cactus Carina

Back on track weekmenu

Back on track weekmenu

Terugblik op een roerige tijd

Het is voor mij een roerige tijd geweest. Drukte, veel eten(tjes), slechte planning, blessure, geen beweging. Bleh..

Een nieuwe koers

Nu is het moment aangebroken om een nieuwe koers te varen, en daartoe heb ik enkele belangrijke beslissingen genomen. De Cactus Carina Challenges zullen de komende maanden on hold staan (behalve voor degenen die écht gemotiveerd zijn), zodat ik de kans krijg om weer een meer ‘normaal’ leven te leiden. Dit betekent dat er ruimte ontstaat om nieuwe dingen op te pakken, en toevallig kwam er meteen een boeiende uitdaging op mijn pad. De komende vijf maanden zal ik als muzieklerares in het basisonderwijs aan de slag gaan. Deze kans biedt me de mogelijkheid om te ontdekken of het onderwijs nog steeds een speciale plaats in mijn hart heeft. Wie weet!

Structuur in het vooruitzicht

Dit betekent tevens dat ik de komende tijd een gestructureerde werkweek buitenshuis zal hebben, met een vaste vrije dag per week waarop ik NIET werk en de weekenden ook vrij ben. Ik verlang echt naar die structuur.

De winter is in aantocht

Tegelijkertijd is de wintertijd aangebroken, en het wordt vroeg donker. Er zijn nog acht weken te gaan in 2023. Ik ben vastbesloten om weer de touwtjes in handen te nemen en te werken aan mijn gezondheid. Het is verbazingwekkend hoe dat mogelijk is zodra er ruimte in je gedachten komt, nietwaar?

Nieuwe gezondheidsdoelen

Mijn doel is om voor Kerst 6 kilo te verliezen, en ik ben er helemaal klaar voor!

Herstel van voedingsstructuur

Wat voeding betreft, ga ik de structuur herstellen die ik nodig heb om mijn vooraf opgestelde voedingsplan voor de week te volgen. Deze planning ontlast me en brengt rust in mijn hoofd. Ik hoef me niet langer af te vragen wat ik moet eten of me zorgen te maken over de boodschappen die daarbij horen.

Maaltijdplanning

In mijn app heb ik gecontroleerd of de voorgestelde maaltijden aan mijn smaak voldoen. Indien nodig heb ik maaltijden aangepast om er zeker van te zijn dat ik de komende week zal genieten van mijn favoriete gerechten. De app heeft op basis van mijn persoonlijke gegevens en voorkeuren berekend dat ik ongeveer 1700 kcal per dag moet eten om mijn calorieën in evenwicht te houden, en tegelijkertijd houdt hij rekening met de verdeling van mijn macronutriënten. Momenteel heb ik deze ingesteld op 40% koolhydraten, 30% eiwitten en 30% vetten. Ik hou me aan drie hoofdmaaltijden per dag, omdat dat goed voor me werkt. Als ik tussendoor behoefte heb aan een snack, kies ik voor fruit.

Meedoen?

Ben jij benieuwd naar mijn menu voor de komende week?

In dit bestand vind je de maaltijden met bijbehorende voedingswaarde terug, de ingrediënten en de bereidingswijze. Ook worden alle benodigdheden aan een boodschappenlijst toegevoegd.

 

Vul je naam en email-adres in en ontvang direct de link naar de download van deze Weekplanner!


    Jouw voornaam (verplicht)

    Jouw achternaam (verplicht)

    Jouw e-mail (verplicht)