fbpx

Cactus Carina

5 manieren om een gezonde routine aan te leren

5 manieren om een gezonde routine aan te leren

Er is altijd een goed moment om goede voornemens te maken die te maken hebben met een gezonde routine. Echter blijkt in de praktijk dat maar een minimaal aantal van de mensen die deze fijne voornemens hebben, ook daadwerkelijk die gezonde routine aanhouden.

Waarom is dit?

Wellicht speelt daarbij mee dat onze verwachtingen niet realistisch zijn. “Waarom ben ik niet in perfecte gezondheid nadat ik een week naar de sportschool ben geweest?” “Waarom val ik zo gemakkelijk in oude gewoonten, nadat ik mijn hele levensstijl volledig heb omgegooid en vernieuwd?”

Om echt succes te bereiken, moeten we kijken naar verstandige en realistische manieren om over te gaan naar een gezonde routine. Hier zijn vijf praktische manieren om een ​​gezonde routine in je dagelijkse leven op te nemen, die jou helpen bij het behalen van succes in je voornemens.

 1. Hou het schoon
  Het kan om welke reden dan ook zijn dat je huis niet altijd aan kant is. Lukt het je echter om de keuken schoon te houden, dan is de kans veel groter dat je ervoor kiest om een ​​gezonde maaltijd te bereiden, dan om te bestellen of uit eten te gaan. Zo houd je eenvoudiger vast aan je gezonde routine
  Train je thuis? Zorg dan dat er een open plek op de vloer is (zonder speelgoed of andere rommel). Niets is zo demotiverend voor een training als eerst moeten opruimen
 2. Water, water en nog eens water
  Voor je dagelijkse waterinname raden gezondheidsexperts aan om zo’n 2 a 3 liter water per dag te drinken. Volledig gehydrateerd blijven is een manier om je systemen goed te blijven spoelen plus je hongergevoel en trek tussen maaltijden door te verminderen. Dit is echt een groot onderdeel van een gezonde routine.
  Het klinkt alleen als een onmogelijkheid, of niet? Om dit op de juiste manier aan te pakken, kun je het beste je waterinname voor de dag vooruit plannen. Maak bijvoorbeeld een waterdispenser klaar met wat vers fruit erin om de hele dag door te drinken. Meet vooraf de hoeveelheid die je zou moeten drinken. Zo kun je goed bijhouden of je op een juiste inname zit en het motiveert je gezonde routine.
 3. Maaltijdplanning is key
  Goede voeding is essentieel voor een gezonde routine en het vereist zowel voorbereiding als planning. Kies een dag om een ​​uur opzij te zetten waarin je maaltijden en snacks voor de komende week plant. Check hiervoor bijvoorbeeld de Cactus Carina Boodschappenlijst.
  Houd je wekelijkse menu’s bij om toekomstige planning gemakkelijker te maken. Als je eenmaal hebt bepaald en gekocht wat je nodig hebt om je dagelijkse maaltijden en snacks te bereiden, dan zullen die snelle en gemakkelijke junk food-snacks geleidelijk uit je (nu) gezonde routine worden geschrapt. Als je het niet koopt, dan eet je het ook niet!
 4. Beperk luiheid
  De meesten van ons genieten van een leuke film op de bank, wellicht met je geliefde of je gezin. Deze momenten creëren geweldige herinneringen, maar er zijn nog vele andere prachtige momenten om te koesteren die actiever zijn en een stuk beter voor je gezonde routine.
  Maak dagelijkse schema’s voor screen time van elektronica en apparaten. Gun jezelf die games en films, maar als de tijd om is, ga dan aan de slag. Als het een mooie dag is, geniet dan van een activiteit buiten of een wandeling in de natuur.
  Wees bewust en plan activiteiten waardoor je van de bank afkomt en actiever wordt. Dit kan een groot verschil maken in het doorbreken van een cyclus van luiheid en komt ten goede aan je gezonde routine.
 5. Vroeg naar bed en vroeg opstaan
  Iedereen heeft een ander schema en verschillende hoeveelheden slaap nodig. Slaap moet echter een prioriteit zijn voor een gezonde routine. Een gebrek aan voldoende slaap leidt tot gezondheidsproblemen en een algemeen gebrek aan motivatie op alle gebieden.
  Het is eenvoudig om van alles en nog wat tussen jou en je slaap in te laten komen. Maar het is absoluut noodzakelijk om bedtijden te plannen (en je eraan te houden). Creëer deze regelmatige gezonde routine om naar bed te gaan, elektronica uit te schakelen en je geest te kalmeren. Hierdoor zul je je de hele dag energieker voelen om actief te blijven, je taken en verantwoordelijkheden uit te voeren en in je gezondheid te investeren.

Heb je deze (en wellicht andere) gezonde routines voor jezelf vastgesteld? Overweeg dan de Cactus Carina Habit Tracker om je ook aan deze voornemens te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *